Намери ни
To Top

Алегри: Шеста поредна титла в Италия и успешно представяне в ШЛ са целите ни за следващия сезон

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри задачите пред тима за следващия сезон.

Шеста поредна титла на Италия и успешно представяне в Шампионска лига поиска от играчите си треньорът на Ювентус веднага след като тимът стигна до дубъл в Италия, спечелвайки Купата на страната (б.р отборът от Торино преди това спечели и титлата).

Ювентус стигна за първи път в историята си до дубъл в два поредни сезона.


В мача за Купата на Италия тимът от Торино победи Милан с 1:0 след продължения. Резервата Алваро Мората в продължението на мача вкара гола за Ювентус.

След мача пред Rai Sport треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри каза, че играчите му заслужават само поздравления за начина, по който са се справили в един доста тежък мач. Той отбеляза, че през първото полувреме Милан е доминирал, а след почивката футболистите на Ювентус са пропуснали няколко добри възможности пред вратата на съперника.

В добавеното време пък Ювентус е имал шанса да поведе, но в края Милан е можело да стигне и до равенство.

Според Алегри се е получил истински финал, в който и двата тима са имали своите моменти, но Ювентус е успял да използва правилно един от своите.

Специалистът отбеляза, че е било доста трудно на играчите му, тъй като в последния месец и половина те са били демотивирани, тъй като е нямало за какво да играят.

Масимилиано Алегри заяви, че целите пред отбора му за следващия сезон са ясни и няма как да са други освен шеста поредна титла в Италия и добро представяне в Шампионска лига.

Ощр от категория Шампионска лига