Намери ни
To Top

ЦСКА си изпати след Ашдод. БФС им тресна невиждана санкция

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет наказа ЦСКА след нахлуването на фенове, търсещи саморазправа с футболистите на израелския Ашдод. След заседанието бе взето решение, което сериозно ощетява отбора при дебюта му в Югозападна „В“ група.

Решението е за частично затваряне на стадион „Българска армия“ за три домакински мача на отбора. Фенове няма да бъдат допускани в блок 1 и ложа 11 от сектор „А“.


Всичко това е в следствие на нахлуването на феновете в края на мача с Ашдод. Изцепката на привържениците бе вследствие на грубата игра на израелците, които наритаха здраво играчите на ЦСКА и получиха три червени картона.

Ето решението на Дисциплинарната комисия:

ДК разгледа доклада на съдията на срещата на основание чл. 15 (1) от Дисциплинарния правилник на БФС. След като разгледа доклада на съдията и видеоматериал от международната контролна среща ЦСКА – Ашдод (Израел), ДК взе следното решение:

На основание чл. 37 (1), т. 1, буква В, предложение последно и във връзка с чл. 37 (1), т. 21, буква г) от Дисциплинарния правилник на БФС, ДК налага на ЦСКА наказание частично затваряне на стадиона /блок 1 и ложа 11/ за 3 домакински срещи на клуба и парична глоба в размер на 1875 лева.

Ощр от категория Тема на деня