Намери ни
To Top

Знаете ли че: когато първият мач за годината не е за шампионат, Левски винаги…

Левски“ приема Хасково в първи 1/4-финален мач за Купата на България на стадион „Георги Аспарухов“ от 17:00 часа. Двубоят ще бъде излъчен директно по новия платен канал „Диема Спорт HD”. Срещата ще бъде официален дебют на Стойчо Стоев като треньор на „Левски“. „Сините“ могат да се надяват на доста позитиви след днешния ден – винаги, когато първият им мач за годината не е за шампионат, Левски е печелил срещата и не е допускал гол, пише www.btliz.bg.
За пети път през 21 век „сините“ стартират годината с турнирен сблъсък. До момента това е ставало три пъти за Купата на България и един път за Купата на УЕФА. И четирите сблъсъка завършват с победа за Левски. През 2001 г. „сините“ побеждават Ботев (Пд) с 4:0, а три години по-късно е записан успех над Черноморец с 3:0. И двата мача са за Купата на България. 2006 г. започва за Левски с победа с 1:0 като гост на Артмедия в Купата на УЕФА. През 2009 г. „сините“ печелят с 2:0 гостуването си на Вихрен за Купата на страната.
Интересно е, че в 2 от 3-те случая, в които Левски среща Хасково за националната купа, след това я печели. Първият двубой е през сезон 1941/42 в среща за Царската купа. Левски бие с 6:0, а в последствие печели Купата. 40 г. по-късно „сините“ записват успех с 3:2 в четвъртфиналната група за Купата на България, а след това вдигат и трофея. През сезон 2005/06 двата тима отново мерят сили в турнира. „Левски“ побеждава с 2:0 като гост, но след това отпада от Черно море.

Ощр от категория Тема на деня