Намери ни
To Top

Целият свят гледаше, но никой не забеляза, че Владо Стоянов направи това с Кристиано!

Мачовете на Лудогорец с Реал Мадрид предизвикаха изключителни емоции в България. Особен интерес към себе си привлече суперзвездата на Кралския клуб Кристиано Роналдо. Той влезе в центъра на събитията и в двата двубоя с орлите и всяка негова постъпка бе гледана под лупа. Въпреки това обаче, има определени детайли, които могат да бъдат забелязани и обяснени само от участниците в екшъна.


Именно за един подобен момент разказа стражът на Лудогорец Владислав Стоянов. Съдбата отреди българинът да се изправи в персонален двубой с Роналдо на три пъти, тъй като Реал получи именно толкова на брой 11-метрови наказателни удари срещу отбора от Разград.

Дълго ще се помни първата дузпа, която бе отразена по блестящ начин от Стоянов. Вратарят обясни какво се е случило „зад кадър“ в тази ситуация.

„Първо, бях се подготвил. Гледах как Роналдо изпълнява дузпи и бях наясно в кой ъгъл предпочита да пласира ударите си. Изобщо не съм го гледал в очите. Бях си избрал да се хвърля в десния ъгъл, а преди самото изпълнение започнах да махам с ръце, като опит да го разконцентрирам. Предполагам, че съм успял“, сподели стражът в интервю за „България днес“.

Друг интересен аспект е, че Роналдо си бе взел поука. Когато Реал получи правото да бие дузпа в Мадрид, Кристиано би в центъра, а после бе обяснено, че това изпълнение е било планирано, тъй като от треньорския щаб на испанците са знаели, че българският вратар предварително си избира в кой ъгъл да се хвърли.

Ощр от категория Футбол