Намери ни
To Top

ЦСКА с офанзива за доскорошна звезда на „А“ група

ЦСКА обмисля да отправи оферта към доскорошна звезда на „А“ група, пише „Тема: Спорт“. „Червените“ са готови веднага да офертират вдигналия Купата и Суперкупата на България с Берое Давид Каядо.

Португа­лецът в момента е собственост на елитния местен тим Витория Гимараeш, но е със ста­тут на твърда ре­зерва. На Каядо ще бъде пред­ложена заплата от 7 000 евро.


27-годишното крило има едва 6 ма­ча за Витория през този сезон, като 2 пъти е бил титуляр, а в останалите слу­чаи е влизал след по­чивката. Той не е иг­рал за първия отбор между септември и декември.

Според някои източници Ка­ядо е постигнал до­говорка с ръковод­ството да бъде пус­нат като свободен агент в случай, че си намери нов тим. Други източници обаче твърдят, че Витория предпочи­та да запази права­та на крилото и да го пусне под наем. Втората опция едва ли ще удовлетвори „армейците”, които няма как да платят каквото и да е било за Кая­до.

Червените не се интере­суват за първи път от роде­ния в Люксембург офанзивен футболист. 31-кратните шампиони искаха да го взе­мат още в края на 2012 го­дина, но до сделка не се стигна. Каядо отново стана актуален вариант за ЦСКА точно преди година. През пролетта обаче той пред­почете да играе за украинския Таврия, а в лятната пау­за избра да се върне в Пор­тугалия, вместо да подпише с армейците или Левски, ко­ито бяха кандидати за него.

Сега ЦСКА е решен да предприеме нова офанзива за Каядо. Юношата на Спортинг може да се окаже заместник на избягалия Антон Карачанаков. В Берое Каядо действаше най-често по левия фланг, ка­то навлизаше към наказа­телното поле, тъй като десният му крак е по-силни­ят. Давид изкара добър пери­од в Стара Загора от нача­лото на 2012 г. до края на 2013 г. Той се превърна в ос­новен играч на заралии и в 59 мача в А група вкара 17 гола.

След като напусна Бъл­гария обаче, Каядо така не успя да се наложи в нито един от своите отбори. Той е изразил принципно съг­ласие да подпише с ЦСКА.

Ощр от категория Трансфери