Намери ни
To Top

Ето какво мисли Алегри за Божидар Краев

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри говори на дълго и на широко за трансферната политика на Старата госпожа и за състоянието на италианския футбол.

Специалистът учуди с тезата си, че Калчото трябва да загърби прекалената си зависимост от тактиката и да се съсредоточи към развитието на талантите.

“В днешно време не можеш да изненадаш никой с тактическата си постройка и поведение. Ние, треньорите, сме длъжни да признаем, че талантите решават мачовете.


Ако имаш Лео Меси или Кристиано Роналдо в състава си, мачът почва при резултат 2:0 в твоя полза”, заяви Алегри.

“Преди време традицията в Италия беше да се взима даден футболист, защото той пасва на тактическата схема, използвана от треньора. Това е сбъркана логика. Трябва ни да подписваме с талантливи играчи и лека-полека да ти нагаждаме към своите планове”, допълни Макс Алегри.

Именно тези думи на треньора сякаш са предназначени директно към българина Божидар Краев, който премина успешно медицински прегледи и вече проведе три тренировки с Ювентус.

Явно в тима на Старата госпожа са загърбили старите италиански порядки, робуващи на тактическата дисциплина. Юве даде заявка, че ще прави опит да събира в тима си най-добрите младоци от целия свят. Това е прекрасна предпоставка за Краев.

Станете част от общността на Левски ТУК!

 

Ощр от категория Футбол