Намери ни
To Top

Феновете от Англия с писмо до УЕФА, искат по-добри условия

Фенове на Арсенал, Челси, Ливърпул и Тотнъм изпратиха писмо до УЕФА с множество оплаквания от предложените им условия за посещение на финалите в Лига Европа и Шампионската лига през миналия сезон, както и с изисквания за тяхното коригиране. Те направиха това посредством тръстовете си.

„Предложихме на УЕФА план от шест точки за подобряване на условията за фенове около мачове от европейските клубни турнири. Той беше изпратен на Асоциацията на футболните привърженици (ФСА) и Европейските футболни фенове (ФСЕ).


Сега призоваваме УЕФА да започне диалог с нас и да се погрижи тези точки да бъдат изпълнени“, съобщават феновете в обръщение до медиите.

Англичаните настояват финалистите в европейските клубни турнири да получават общо 80 процента от билетите, след като Ливърпул и Тотнъм взеха само по 16,613 за мача в Мадрид. Освен това, те искат стадионите за финалите да бъдат с минимален капацитет от 60 хиляди места за Лига Европа и 75 хиляди за Шампионската лига, което също така ще поддържа цените на билетите поносими.

Арсенал и Челси играха в Баку и това затрудни техните фенове, които сега пожелаха бъдещите финали да бъдат играни в градове, които имат пряка връзка с всички държави и способността да домакинстват на хиляди посетители. Феновете искат също така домакините на финалите да имат ясни закони и история за спазването на човешките права, след като на Хенрих Мхитарян му се наложи да не пътува до Баку заради съображения за сигурността.

„Настояваме УЕФА да заздрави своя диалог с феновете. Искаме от организацията да дискутират тези и подобни предложения, за да бъдат подобрени условията за феновете в последните кръгове на двата турнира“, добавят англичаните.

Ощр от категория Шампионска лига