Намери ни
To Top

Смит вярва, че дивизията вече “догонва” уменията на Джон Джоунс

В UFC 235 Джон Джоунс успешно защити правото да се нарича “шампион” в полу-тежката дивизия. Той доминира Антъни „Лъвското сърце“ Смит в главното събитие на пей-пър-вю картата. Някой фенове, обаче, са на мнение, че Джоунс не бе същия, какъвто сме свикнали да го виждаме преди. “Кокала” победи повече от убедително, но изглеждаше като че ли се състезава на “трета скорост” и не успя да завърши Смит.




Защитата на титлата му по време на UFC 239 през изминалата събота срещу Тиаго Сантос бе също изненадваща за феновете на 31-годишния атлет. Джон Джоунс за пръв път победи някого чрез съдийско решение, при което един от тримата съдии са отсъдили в полза на опонента му. Според Антъни Смит двата последни двубоя на шампиона доказват, че останалите бойци от дивизията започват да догонват разликата в нивото, която определено беше изключително явна в предишните му боеве.

„Наистина ми е трудно да обясня. Не съм сигурен какво точно се случва.” казва Антъни Смит за Джоунс. “Джон беше толкова напред в началото на кариерата си – той беше нещо като еднорог, беше много различен. Тъй като играта се развива, всеки наваксва. Не знам как иначе да си го обясним. Мисля, че вече има достатъчно видеа и мачове на Джон и той няма толкова изненадващи ходове, които опонентите му не са виждали. Преди той просто прегазваше всички и мисля, че е един от хората, заради които нивото на спорта се вдигна.”

В заключение Смит поясни, че според него, иновативността на Джоунс вече не може да навакса развитието на спорта.

“Просто мисля, че той вече не се развива толкова бързо, колкото самата игра. И мисля, че преди, Джон се развиваше по-бързо от нивото на другите,а вече това не е така.“

Ощр от категория Бойни Спортове