Намери ни
To Top

Румъния изхвърли Англия от Евро 2019 след вихрушка от голове в края (видео)

Националният отбор на Румъния до 21 години е приятната изненада на Евро 2019. Северните ни съседи записаха втора победа на сметката си в група “С” и са на крачка от класиране на 1/2-финал. Тази вечер те надиграха един от фаворитите в лицето на Англия, като го победиха с 4:2 и така го изхвърлиха от турнира.

Срещата протече по доста любопитен начин.


До 75-ата минута резултатът бе 0:0 и нищо не предвещаваше това, което се случи в заключителните 15 минути, когато паднаха шест гола.

В 76-ата минута румънците получиха дузпа за нарушение на Джонджо Кени срещу Коман в наказателното поле. Георге Пушкаш изпълни 11-метровия удар е бе точен за 1:0.

Англия обаче отговори бързо и в 79-ата минута резултатът бе изравнен. Демарай Грей се освободи пред наказателното поле и със страхотен диагонален изстрел успя да отбележи с помощта на гредата.

Последва нова размяна на голове. В 85-ата минута Румъния отново поведе след точен изстрел на Янис Хаджи, който се възползва от грешка на Фикайо Томори и отбеляза с удар по зечя. Само две минути по-късно обаче Тами Ейбрахам получи дълъг пас в наказателното поле, овладя на гърди и отблизо вкара за 2:2.

В края на мача северните ни съседи изковаха победата с два гола на Флорин Коман. Първо в 89-ата минута той отправи далечен удар и след комична намеса на вратаря топката се озова в мрежата за 3:2. В добавеното време отново Коман подпечата успеха на своя тим с много красив шут от воле от границата на пеналта за крайното 4:2.

Така Румъния води в класирането в групата с 6 точки и е с единия крак на 1/2-финал. Англия пък вече няма шанс да продължи напред в турнира с две загуби в актива си.

Ощр от категория Футбол