Намери ни
To Top

Маркета Вондроушова може да бъде новото лице на чешкия тенис, смята легендарната Хана Мандликова

Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото първенство на Франция по тенис, но не успя да намери сили и да се противопостави на австралийската Ашли Барти. Но нейното следващо постижение ще бъде именно да спечели турнир от Големия шлем, смята легендарната тенисистка Хана Мандликова.

Мандликова, която е шампионка на Ролан Гарос от 1981-а година, очаква Вондроушова да стане новото лице на чешкия тенис. На 19 години младата надежда обаче е далече от постиженията на Мандликова, която на нейната възраст печели Откритото първенство на Франция, но преди това вече е шампионка и от Аустреалиън Оупън.


„Определено мисля така. След Петра Квитова и Каролина Плишкова, Маркета е следващата, върху която трябва да се огледаме. Определено смятам, че съвсем скоро ще спечели турнир от Големия шлем, каза Мандликова.

Новата чешка надежда ще скочи до 16-о място в женската ранглиста на WTA утре.

„Винаги е добре, когато идва ново лице. И винаги е по-ласно. Все още си като бял лист, който тепърва ще се попълва. Но определено бъдещето е пред нея. А дали ще стане голяма звезда, постоянен фаворит, всичко зависи от нея, завърши 57-годишната Мандликова.

Ощр от категория Тенис