Намери ни
To Top

Благотворителен турнир по баскетбол ще се състои в Кюстендил

Kюстендил ще приеме благотворителен турнир по уличен баскетбол в събота. Надпреварата ще започне в 14.00 часа на площад „Велбъжд“, като ще е съпътствана от музикална програма. Организаторите от Фондация „Легендарно сърце Цветослав Райчев“ целят да съберат средства за подпомагане на млади спортисти и за купуване на дефибрилаторни станции.


Фондацията е основана след смъртта на Цветослав Райчев, който починал след сърдечен проблем по време на тренировка на стадиона в Кюстендил.

„Това беше много голям шок за всички нас, много голяма травма и в цялата си скръб решихме, че трябва да направим нещо добро“, каза съпругата на Цветослав Райчев Нора Райчева пред местната „ТВ Запад“. „Една от основните ни идеи е да съберем средства за купуване на дефибрилаторни станции, които да бъдат поставени на стадиони, в училища и на възлови места в града и където във всеки момент, когато се случи такава трагедия, може да се помогне на секундата.“

По време на събитието кардиолози ще представят пред младите начините за предпазване на сърцето.

Желаещите могат да се запишат за участие дори и да нямат цял отбор. Таксата е 5 лева за младежи до 18 години и 10 лева за пълнолетните. Отборите ще са разделени в три възрастови групи.

Ощр от категория Баскетбол