Намери ни
To Top

Лудогорец подмина като малка гара 5-кратен еврошампион

Българският първенец Лудогорец замина с мисълта за победа срещу Базел в Швейцария, ала очевидно в Разград самочувствието отдавна си е казало думата, ако можем да съдим по словата на старши треньора Георги Дерменджиев пред журналистите на летището. Дерменджиев заяви, че отборът ще гони победа, която би го класирала на осминафинал. В момента Лудогорец, Ливърпул и Базел са с равен актив от по 3 т. Това значи, че зелените нямат за нищо Ливърпул, който дори при загуба срещу Реал в Мадрид може да ги изпревари, ако ги победи за втори път в София.


Наставникът обаче заяви, че и точка ще е много добре, ако „след това мачът с Ливърпул завърши както трябва“.

Георги Дерменджиев: Втора победа над Базел би ни класирала напред

Георги Дерменджиев: Втора победа над Базел би ни класирала напред

„В Лудогорец целите винаги са били високи, ние отиваме да изиграем един добър мач и да спечелим точки. Всички са добре, тези, които са картотекирани, всички са на линия. Имаме достатъчно футболисти, Данчо (Минев) е един много добър футболист, но мисля, че Ангуло ще се справи също. Този кръг ще бъде важен не само за Лудогорец, а за разпределение на групата и на четирите отбора. С едно равенство може да бъдем втори, ако след това мачът с Ливърпул в София завърши както трябва“, каза Георги Дерменджиев.

„Реал (Мадрид) си е Реал (Мадрид) и го слагаме на първо място, но другите 3 отбора, дори ако вземем равен мач, ще бъде много добре. Но ние не отиваме за равен, отиваме да спечелим 3 точки. Ще бъде изключително труден мач, и Базел знаят каква е цената на този мач.“

„Футболистите на Лудогорец са достатъчно рутинирани и мисля, че ще се справят. Тези мачове се играят тактически и нямат нищо общо с красивия футбол. Това са мачове за печелене на точки и класиране“, обясни целите на тима специалистът.

Ощр от категория Анализ