Намери ни
To Top

Сериозен проблем: Лудогорец, как ще отговориш на това?

Имаше една футболна максима, че мач с мач не си прилича. На това трябва да се осланят в родния шампион и участник в групите на Шампионската лига Лудогорец, тъй като статистиката сочи, че орлите имат сериозен проблем преди гостуването на Базел.

Въпреки че швейцарският тим бе повален от лудогорци от третия опит на международна сцена, от гостуването на „Санкт Якоб Парк“ в четвъртата среща помежду им трудно ще бъде измъкнато нещо. Базел стряска Лудогорец с впечатляваща статистика – вече 6 мача поред няма загуба в Европа, като позитивните резултати са срещу повече от реномирани съперници.


Първият от 6-те мача бе срещу Стяуа  на 6 ноември миналата година – 1:1. Базел вкара гол в продължението срещу румънците и спаси точката. 3 седмици по-късно бе повален Челси – 1:0, под ръководството на съдията Стефан Лавоа, който ще свири срещу Лудогорец утре.

Тези два мача бяха от миналогодишната ШЛ, като след това Базел се прехвърли в Лига Европа. Там през пролетта би с 3:0 Макаби ТА и със същия общ резултат го отстрани. Последва стратегическо равенство 0:0 със Залцбург, което бе достатъчно и австрийците да бъдат отстранени с общ резултат 2:1. Базел хвърли бой над Валенсия у дома също с 3:0, ала отпадна от прилепите след загуба с 0:5 след прод. на „Местайя“. През този сезон пък бе надвит Ливърпул с 1:0, въпреки огромния брой проблемни играчи.

Е, вече е ясно, че ако чудесната домакинска серия на Базел бъде спряна, то вероятно това ще е с цената на пролетно участие в Европа за разградчани.

Ощр от категория Анализ