Намери ни
To Top

Мауридес разкри има ли облог в съблекалнята на ЦСКА колко гола ще забие този сезон (ФОТО)

Мони ГЕОРИГЕВ

Нападателят и голмайстор на ЦСКА от начаото на сезона Мауридес призна, че няма облог в съблекалнята на „червения“ тим през този сезон колко гола ще вкара. След първите 8 мача с екипа на ЦСКА бразилецът заби 8 попадения, като и в шампионата, и в Европа е с баланс 4 от 4.

„Казал съм на Десподов, че колкото пъти ми подаде, ще вкарам

Сега трябва да вдигнем глави. Имаме много важен мач, да сме максимално концентрирани и да донесем трите точки у дома“, заяви 24-годишният таран по повод предстоящия сблъсък с Лудогорец.


Според него „орлите“ и Левски са конкуренти на „червените“ за титлата.

„В България футболът е по-контактен. Колкото повече на терена ме удрят, толкова повече се чувстам у дома. Няма нищо по-добро да ги мачкам и да вкарвам голове.

Когато си поставяш цели като конкретен брой голове, понякога не ги постигаш и се отчайваш“, заяви лятното попълнение на“армейците“.

Той призна, че има силна връзка с по-големия си брат – Майкон от Галатасарай, който бил гордсотта на семейството. Опитният защитник дойде заради Майкон в София и  изгледа мача срещу Славия (2:1). „Той ме похвали много за головете, но и направи забележки за неща, които трябва да подобря. Много съм щастлив, че вкарах 2 гола, които да посветя на него.

Сред идолите на първо място е брат ми. Има още футболисти, които харесвам като Роналдо Феномена и Адриано, но първи е брат ми. За да стигне дотам, където е сега, е спал по гарите в чували за  картофи.

Затова съм щастлив, че е постигнал всички тези неща, като не сме имали вкъщи нищо да ядем. Той винаги ще бъде гордостта на семейството и аз съм много благодарен на неговия труд“, заяви признателният по-малък брат Мауридес.

Мауридес позира с наградата за Играч №1 на Пресклуб „България“за 4-ти кръг на Първа лига. Бразилецът събра 9 от общо 19 гласа и изпревари Йерсон Кабрал (Левски) – 4, Върджил Мисиджан (Лудогорец) – 3, Петър Атанасов (Ботев Вр) – 2 и Борислав Цонев (Берое) – 1.

Снимки: Авторът

 

 

Ощр от категория Футбол