Намери ни
To Top

Гуардиола с потресаващо разкритие, шок за Байерн

Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола направи стряскащо разкритие, което със сигурност е изнервило доста всички в клуба.

След като по-рано през тази седмица Тиаго Алкантара отново скъса кръстни връзки в дясното си коляно, се появиха слухове, че халфът е бил подложен на грешно лечение по заповед именно на Гуардиола.

Първото скъсване на връзките се случи в края на март, а тогава бе взето решение Тиаго да не се лекува при доктора на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е всепризнат специалист. Вместо това Алкантара бе изпратен в Испания при доктор Рамон Кугат като решението е било взето от самия Гуардиола, както той самият призна.


Испанският лекар е предпочел да заложи на консервативно лечение без операция, което включва и инжекции кортизон.

Изглежда това решение сега е в основата на продължаващите проблеми.

Още в рехабилитационния период последва второ скъсване, след което вече бе направена операция, а сега веднага след завръщането на Алкантара в тренировъчния процес – скъсване за трети път, нова операция и минимум 4 месеца извън игра.

„Може би допуснах голяма грешка в случая с Тиаго. Трудна ситуация, но трябва да продължим и да гледаме напред. Трябва да го приемам“, сподели Гуардиола на днешния си брифинг преди двубоя с Вердер Бремен.

Ощр от категория Футбол