Намери ни
To Top

Разкриха култова изповед на Батето! Тези думи разтърсиха България

Разкриха култова изповед на покойния Иван Славков. Батето бе една от най-ярките фигури в родния спорт, а думите му, които стават достояние на широката общественост, разтърсват футболните среди в цяла България. Ето какво споделя легендарният играч Красимир Балъков пред „Труд“.

„През 2005-а година Боби Михайлов реши да се кандидатира за шеф на БФС.


Лично отидох в дома на Иван Славков. Разговарях с него. Целта ми беше да го убедя да стане почетен президент. По този начин щеше да се избегне директен сблъсък между него и Михайлов. Тогава Славков ми каза следното.

Краси, аз съм се преборил за този пост с много труд. С години съм защитавал българския футбол. Позицията, която имам е изкована с много работа и няма да я предам без бой. Нека Михайлов и хората, около него се опитат да се преборят. Ако спечелят, повярвай ми, тогава ще им бъде много по-сладко и след години ще изпитват по-голяма гордост, с това, което са постигнали“.

Наистина култова изповед на Батето пред Бала. Велик ръководител споделя колко много се е борил за българския футбол, и как иска да продължи делото си, пред един от най-големите футболисти в историята ни.

Думи, с които Иван Славков  продължава да живее и днес, а и за в бъдеще като основен фактор на родния футбол. Може би години по-късно Борислав Михайлов трябва да чуе и осмисли изповедта на Батето. При Славков родния футбол имаше далеч по-добри резултати, желанието му за борба е разтърсващо и към днешна дата може да послужи за стимул на сегашните ръководители на БФС.

Българският футбол има нужда от хора, които да се застъпят за него, а за жалост спорт номер 1 в Родината ни върви все по-надолу и по-надолу. Цветни личности като Иван Славков, които дават и резултати – все по-рядко могат да се намерят.

Батето винаги е имал обичта на хората. Различна е ситуацията със сегашния ръководител на БФС Михайлов, който си позволи да обиди всички фенове на футбола в България, само преди дни. В такива моменти разбираме, колко голям беше неговия предшественик на поста в Централата.

Автор: Симеон Стоилов

Ощр от категория Анализ