Намери ни
To Top

Лас Вегас постави няколко рекорда при първото си класиране в плейофите на НХЛ

Лас Вегас Голдън Найтс стана първият отбор в историята на Националната хокейна лига, който преодолява началния кръг от плейофите с четири победи в четири мача. Завършили на 3-о място в Западната конференция, хокеистите от столицата на хазарта спечелиха серията си с Лос Анджелис Кингс с 4-0 победи.

Новаците от Лас Вегас станаха и първият отбор през този сезон, който се класира за втория кръг, където ги чака победителя от мача Анахайм- Сан Хосе.

View image on Twitter
View image on Twitter

Brian Lindstrom – OPC
@BStromDRI
Congratulations! @GoldenKnights #LasVegas #NHL

8:48 AM – Apr 18, 2018
See Brian Lindstrom – OPC’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy

Брейдън Макнаб вкара единствения гол за тима при визитата на бившия си отбор Лос Анджелис.



Той се разписа през втория период на мача, а вратарят на Вегас- Марк-Андре Фльори отрази 31 удара за втория си шът-аут в серията. Любопитното е, че те спечелиха и четирите мача в серията с един гол разлика и стават втория отбор, който печели подред първите си четири мача в плейофите след Питсбърг Пингуинс през 1970-а година.

В Сейнт Пол (Минесота) отборът на Уинипег постигна трети успех над местния Минесота Уайлд, след като спечели четвъртата среща с 2:0. Марк Шийфеле вкара и двата гола за победителите, а вратарят им Конър Хелебюк отрази 30 удара за седмия си мач през този сезон без допусната шайба. Шийфеле се разписа 28 секунди преди края на първата третина, а след това оформи крайното 0:2 11 секунди преди сирената на празна врата.

Вашингтон измъкна успех с 3:2 след продължения над Калъмбъс като гост и намали разликата в серията. Ларс Елер се разписа в 9-ата минута на второто продължение, за да осигури победител в маратонския мач.

Ощр от категория Зимни спортове