Намери ни
To Top

Черно море търси първи успех в София от три години насам

Днес в 19:30 часа отборите на Славия и Черно море ще се изправят един срещу друг в среща от 2-ия кръг на плейофната група “А” за оставане в Първа лига. Един срещу друг застават първият и вторият във временното класиране. Именно заради това днешната среща е важна и за двата тима. Варненци пък ще опитат да постигнат първи успех в София от три години насам.


За последно те победиха именно “белите” с 1:0 през 2015 година.

В редовния сезон тези съперници вече се срещнаха два пъти. Във Варна мачът завърши без победител – 1:1, докато в София домакините спечелиха с 2:0. общата статискита също дава леко предимство на “белите”. В 106 изиграни мача в елита те имат 43 победи и 34 загуби, а 29 мача са завършили наравно.

Домакините не могат да разчитат в днешния двубой на цели трима важни играчи. Това са контузените Георги Петков, Момчил Цветанов и Сашо Александров. В тяхно отсъствие треньорът Златомир Загорчич се очаква да пусне в игра Стерякис на вратата и пред него Мартинов, Стефан Велков, Христов и Буров в защита. Велев и Карабельов ще бъдат в ролята на опорни халфове, а пред тях играта ще движи Минчев. Димитров и Иванов ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще действа Ангелов.

В същото време гостите пристигат без контузените Витиня, Огнянов и Ндонгала, както и без наказания Янчев. Илиан Илиев вероятно ще даде шанс на Макенджиев на вратата и Станчев, Димов, Хасани и Костадинов в отбрана. Илиев и Витанов ще действат в центъра на терена, а Фенуш и Минчев ще започнат на крилата. Атаката ще води Василев, а зад гърба му ще бъде Кики.

Първа професионална лига, втора осмица, група “А”, 2-и кръг:

СЛАВИЯ – ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Стерякис, Мартонив, Христов, Велков, Буров, Велев, Карабельов, Минчев, Иванов, Димитров, Ангелов

Ч. МОРЕ: Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Костадинов, Витанов, Илиев, Минчев, Кики, Фенуш, Василев

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Никола Попов
Начало: 19:30 часа

Ощр от категория Футбол