Намери ни
To Top

Реал е №1 по голове от началото на 2018 г

Реал Мадрид изпрати кошмарна есен в Примера, но започна да влиза в час през новата година. Хората на Зидан са отбелязали 37 гола в първенството през календарната 2018-а, което ги поставя на първо място сред отборите от водещите клубни шампионати на Стария континент – Испания, Англия, Германия, Италия и Франция. След кралете в класирането са ПСЖ с 33 и Байерн Мюнхен с 28 гола, а само в Ла Лига белите са следвани от Барселона (27) и Атлетико М (23).

Въпросните 37 гола са отбелязани от 12 играчи на лос бланкос.


Кристиано води с 14 попадения през 2018-а, следван от Бейл (6) и Серхио Рамос (3). Лукас Васкес, Начо, Кроос, Бензема и Асенсио са вкарали по два пъти, а Модрич, Марсело, Иско и Каземиро допълват списъка с по един точен изстрел.

Формата на Кристиано Роналдо отново е страхотна, което е отлична новина за Зидан. Общо от началото на кампанията португалецът има 33 гола в 34 мача във всички турнири. Разписа се в 7 поредни срещи, бил е точен 18 пъти в Ла Лига, 12 в ШЛ, 2 на клубния мондиал и 1 на Суперкупата на Испания. Истината е, че Роналдо започна 2018-а в зашеметяваща форма, тъй като през втората половина на сезона е най-резултатният играч в Испания. Вкара 14 гола в 9 мача, като по този начин изпреварва Грийзман (11), Суарес (8) и Меси (7). Макар че вече е на 33 години, амбицията и гладът му за голове са като на дебютант. Във всички турнири показателите му са още по-впечатляващи -17 попадения в последните 10 срещи.

Лука Модрич също е в отлична форма, като дуетът му с Кристиано е много важен. Всичките 4 голови асистенции на хърватина са към Роналдо. Ако в днешния мач срещу Хирона Кристиано намери целта (начален час 21:45 часа на „Берна-беу“), той ще се разпише в пети пореден двубой на „Бернабеу“.

Ощр от категория Анализ