sportove.net

88% от феновете искат Арсен Венгер да се маха

“Сърцето ми се къса да ставам свидетел на разпадането на отбора, който съм подкрепял през целия си живот. Поглеждате играчите и всеки един от тях не знае какво означава червено-бялата фланелка на Арсенал. Жалко е, те нямат сърце и желание да играят за този клуб. Бях на последния домакински мач със Сити, стадионът беше празен.


Чувстваш, че има нужда от промяна, защото това не може да продължи още дълго. Сърцераздирателно е, съкрушен съм. В този момент съчувствам на Арсен Венгер, защото е велик служител на този клуб. Когато го гледам, ми идва да заплача, защото е тъжно как той става свидетел на разпадането на собственото си завещание”, заяви фен на Арсенал по Би Би Си след четвъртата поредна загуба на топчиите от Брайтън (1:2). Всяка хубава история има своя край, а именно това искат и феновете на артилеристите. Организираният тръст на привържениците на лондончани, който има и процент от акциите на клуба, обяви резултатите от мащабно изследване по повод трябва ли да остане Венгер начело на Арсенал и през следващия сезон. Цифрите със сигурност смущават 68-годишния французин, тъй като цели 88% от феновете искат той да бъде уволнен през лятото. По-фрапиращото е, че само 7% искат Венгер да изпълни договора си с топчиите до 30 юни 2019-а. Тези резултати ще бъдат представени на изпълнителния директор Иван Газидис. “Категорично се вижда желанието на всички нас. Оценяваме постиженията му, но Арсен трябва да си тръгне за доброто на Арсенал”, заявиха от тръста. В същото време тимът започна подготовка за сблъсъка с Милан в Лига Европа, който е този четвъртък от 20:00 часа. Според информациите на Острова този двубой ще бъде ключов за Венгер, ако иска да запази работата си и през следващата кампания. Пред него е поставена една цел – да спечели трофея в Лига Европа и по този начин да класира Арсенал в Шампионската лига. “Таймс” информира, че французинът няма намерение да си тръгва сам след края на сезона. Венгер е казал на своите помощници, че е уверен, че той най-добре може да реши проблемите на отбора и ако собствениците искат промяна, ще трябва да го уволнят.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.