Намери ни
To Top

Невероятно! След отразената дузпа на Роналдо, Влади Стоянов се нареди сред имена като…

Невероятно! Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се нареди до едни от най-големите имена под рамката в световен мащаб след отбитата дузпа на Кристиано Роналдо! Стражът на Лудогорец е дванадесетият, който не получава гол от 11-метров наказателен удар, бит от носителя на „Златната топка“. Сред отличниците са Мануел Нойер, Петър Чех, Волкан Демирел и специалист №1 по дузпите Диего Алвеш.

Досега Роналдо е изпуснал 12 от общо 82 дузпи в кариерата си. При единия опит обаче довкарва – през 2006 г.


за Юнайтед срещу Уигън.

Първият му същински пропуск е на 1 септември 2006 г. в мач на Португалия срещу Дания. Томас Сьоренсен хваща удара на португалеца в левия ъгъл. С фланелката на Юнайтед не улучва още само два пъти, като и в двата случая – срещу Уест Хям (2007 г.) и Барселона (2008 г.) стреля встрани.

В Испания Роналдо за първи път е спрян от №1 в света по процент отразени удари Диего Алвеш (Валенсия). Припомняме, че същият отчая Лудогорец на „Васил Левски“, като отби 11-метров наказателен удар на Роман Безяк.

До 2012 г. статистиката на Кристиано в Реал е стряскаща – 24 дузпи и 1 пропуск. През същата година Кристиано пропуска срещу Горка Ирасиос от Атлетик (Б), но след това вкарва гол в същия мач за 3:0. Пропуска и срещу Волкан Демирел в мача Португалия – Турция 1:3, при резултат 1:2 за гостите.

Следващият пропуск е срещу Малага, но без значение – Уили Кабайеро отразява удара му, ала Реал бие 6:2.

На 10 декември 2013 г. най-популярният футболист в света се дъни срещу вратаря на Копенхаген Уиланд, но Реал бие 2:0 като гост. Следва спасяването на Владо Стоянов.

Роналдо е пропускал дузпи и два пъти след редовното време – за Юнайтед във финала на Шампионската лига през 2008 г. – срещу Петър Чех от Челси и в полуфинала срещу Байерн през 2012 г., когато Мануел Нойер хвана удара му и бе с основен принос за продължаването на Байерн за сметка на Реал.

Ощр от категория Анализ