Намери ни
To Top

Испания оплю лъжата на Кристиано Роналдо

Дори испанците, сред които огромна част са фенове на Реал (М), оплюха лъжата на Кристиано Роналдо!

Португалската звезда на белия балет изпълни срещу Лудогорец 2 дузпи, като масовото мнение у нас бе, че съдията Крейг Томпсън не е имал основание да даде втория 11-метров наказателен удар. Така смятат и медиите в Испания, които въпреки че атакуваха шотландския арбитър заради незачетеното попадение на Реал в 14-ата минута, единодушно се разграничиха от мнението на Роналдо, че дузпа е имало и определиха действията на „седмицата“ в наказателното поле като непочтени.

„Марка“ публикува анализ, спорек който нарушението срещу Роналдо не е било достатъчен аргумент за дузпа. На помощ се притича бившият рефер Андухар Оливер, който има колонка в медията за спорните отсъждания.


„Видяхме, че съдията даде 2 дузпи на Реал в много малък интервал от време. И докато първата беше безспорна, втората я нямаше. Имаше докосване, но то не беше достатъчно, за да се даде нарушение. Реферът даде жълт картон на Козмин Моци за неговата интервенция, но в този случай Кристиано Роналдо се свлече в наказателното поле прекалено лесно. Дузпа нямаше“, категоричен е Оливер.

Както Ви писахме вече, Кристиано заяви след мача „Не знам защо българите имат претенции. Имаше нарушение срещу мен. Чиста дузпа“, като допълни, че не иска да коментира повече съдията, изтъквайки положението с вдигнатия флаг за засада в 14-ата минута.

 

 

Ощр от категория Анализ