sportove.net

Спортс Илюстрейтед”: Григор Димитров има най-сериозни шансове от новото поколение за титла от Шлема

Авторитетното спортно издание Sports Illustrated засипа с похвали първата ракета на България. Григор Димитров е поставен на първата позиция в Топ 5 на тенисистите от новото поколение, които имат най-сериозни шансове да стигнат до титла от Шлема. Освен него там са още Милош Раонич, Ник Кириос, Давид Гофен и Александър Зверев. “Изминалата година бе най-успешната за Григор Димитров в тура.


Той не успя да спечели титла от Големия шлем, но пък триумфира на финалите на ATP, а освен това спечели първия си Мастърс. Завърши сезона като №3 в света. Звездната му година започна с титлата в Бризбейн и полуфинал на Australian Open. Той за втори път достига до тази фаза на турнир от Шлема. Какво се промени за Димитров през 2017 година? Имаше и външни фактори като контузиите на някои от лидерите. В същото време обаче и играта на Григор бележеше подобрение. Вижда се прогрес в играта му при точки за пробив. Може би Зверев има повече фенове, но пък предимството на Димитров е неговият опит в турнирите от Шлема. Той бе много близо до победа над Надал миналата година на полуфинал. След триумфа в Лондон и при контузии на някои от конкурентите му може би идва моментът на Григор Димитров за титла от Големия шлем”, анализира Стенли Кей от SI.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.