Намери ни
To Top

Розалин Пенчев: Всяка цел в кариерата ми е свързана с братята ми

Розалин Пенчев е една от новите звезди на родния волейбол. Само на 22 години той се утвърди в националния отбор на България и бе с ключова роля в тима на последното Европейско първенство, което се проведе през септември в Полша. За крехката си възраст той натрупа солиден опит и именно той ще бъде част от следващата генерация български волейболисти, които ще се опитат да спечелят значим трофей с националния отбор.

Розалин Пенчев ще бъде основна фигура в състава на Пламен Константинов и за предстоящото световно първенство, което ще се проведе в Италия и България догодина.


В момента посрещачът играе в аржентинското първенство за тима на Персонал Боливар. Ето какво сподели българския волейболист за волейбола в Аржентина, живота извън България и неговите братя пред сайта WorldofVolley.

Какви са очакванията ти за сезона в Аржентина?

Не започнахме добре – загубихме важен мач и може би най-важният играч от нашия отбор. Това беше голяма загуба за нас, но има много време до плейофите и аз съм оптимист. Първата цел е да стигнем финала. Има много интересни отбори, които играят атрактивен волейбол.

View image on Twitter
View image on Twitter
Bolívar Voley ✔@BolivarVoley
#VamosBolivar ¡DEBUTA EL CAMPEÓN! #TodosAlVenezuelaDeCeleste
Liga Argentina
⏰ 22 Hs
Repúplica de Venezuela
@TyCSports
3:03 PM – Nov 2, 2017
2 2 Replies 20 20 Retweets 58 58 likes
Twitter Ads info and privacy
Вече игра няколко мача в турнира за Купата на Аржентина – какви са разликите между волейбола в Европа и Аржентина?

Да, за съжаление завършихме на трето място в турнира за Купата. Първата разлика, която аз открих след пристигането си в Аржентина, е топката. Не пада толкова лесно на земята, не можете да правите бомбени забивки, което прави волейбола тук толкова атрактивен за публиката, защото има много дълги разигравания с много добри отигравания в защита.

bolivarr_penchev

Загубихте двубой срещу вашия основен съперник – УПЦН. Каква беше реакцията от страна на феновете и съотборниците?

Загубихме два пъти срещу УПЦН, естествено, всички сме разочаровани, защото те са другите претенденти за титлата и това означава, че с този отбор ще трябва да се борим, за да спечелим трофея. Но има достатъчно време и ние ще се подготвим максимално добре за следващото дерби.

Получи ли съвети от своя сънародник Николай Учиков, който играе в УПЦН?

С Ники сме много близки приятели, познаваме се от дълго време. Забавно е да играем един срещу друг. Не мога да кажа, че съм искал съвет, но разговаряме понякога.

Свикна ли с живота в Аржентина?

Откакто дойдох в Аржентина не съм имал никакви проблеми. Свикнах веднага. Това е моя четвърти сезон извън България и вече съм запознат с трудностите. За първи път трябва да призная, че се чувствам щастлив да живея и работя някъде далеч от вкъщи.

Как прекарваш свободното си време?

Нямам достатъчно свободно време и често прекарвам време вкъщи, основно играейки на компютърни игри, гледайки телевизия или готвейки. Понякога си правим барбекю със съотборниците. Използвам хубавото време и басейна в къщата ми. В общи линии използвам времето си за почивка, защото се натоварваме много по време на тренировките и двубоите.

penchev_rozalinn

По-големият ти брат Николай Пенчев играе в Скра (Белхатув). Имаш ли желание да се завърнеш в полското първенство?

Разбира се. Бих искал да играя там, но не само с него, но и с моя близнак също, който е разпределител. Почти всяка цел, която преследвам в кариерата си, е свързана с моите братя. С Нико играем заедно в националния отбор всяко лято, но с Чоно все още не сме имали шанса да играем в един отбор, след като се разделихме в Полша преди 4 години. Трудно е да бъдеш разделен от близнака си за дълъг период от време. Така че колкото се може по-скоро се надявам, че ще имаме тази възможност да се съберем и да играем заедно, което ще бъде постигане на една от целите ми.

Какво ще пожелаеш на братята си?

Искам и двамата да са здрави. На Николай ще пожелая късмет в първенството и да работи здраво, защото през декември ще се срещнем един срещу друг за втори път (в Световното клубно първенство).

penchev_rozalin_01

Ако не беше волейболист, какво щеше да работиш?

Честно казано, никога не съм мислил, че няма да съм волейболист. Обичам животните, с моя близнак имахме много животни преди време когато живеехме в България. Така че предполагам, че щях да работя нещо свързано с животните.
За финал какво е посланието ти за младите волейболисти, които се опитват да влязат в света на професионалния спорт?Единственото, което мога да им кажа е да им кажа, е да работят здраво. Когато се трудиш усърдно, рано или късно ще получиш шанс, но когато той дойде, трябва да си готов да се възползваш от него. Всеки успех в живота идва от усилията, които са положени. Единственият начин за развитие като играч е да се работи здраво.

Превод: BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол