Намери ни
To Top

Федерацията по баскетбол атакува посланици с молба за Везенков и Бост

Ръководството на БФБаскетбол пък започна масирана акция по лобиране за освобождаването на двамата играчи Александър Везенков от Барселона и Дий Бост от Жалгирис от отборите им за Евролигата, за да се присъединят към представителния ни тим.

Баскетболистите са основни състезатели в тима ни и са много необходими на старши треньора Любомир Минчев за срещата с Финландия от световните квалификации за Мондиала в Китай.

Президентът Георги Глушков подготви писма до посланиците на Испания и Литва у нас с молба за съдействие.

Със случая бе запознат и еврокомисарят г-жа Мария Габриел.


Бившият играч на Финикс в НБА говори и потърси съдействието и на Генералния секретар на ФИБА Камил Новак.

Писмо с молба за съдействие от страна на министрите на спорта на Испания и Литва ще изпрати и българският министър на младежта и спорта Красен Кралев.

Междувременно се наложи промяна в началния час на дебюта на националния отбор за мъже 25 дни преди двубоя. Както е известно, четата на Любомир Минчев ще е домакин на Финландия на 24 ноември в „Арена Ботевград“.

Двубоят трябваше да започне в 18 часа по програма. Графикът на телевизията, партньор на ФИБА у нас за тези квалификации – Българска национална телевизия, обаче наложи промяна на началния час. Така мачът ще стартира в 19:00 часа.

Ощр от категория Баскетбол