Намери ни
To Top

Венгер отказал на Манчестър Юнайтед

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в получил предложение да замени сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед преди 15 години, но е отказал, защото се е чувствал много щастлив в клуба от Лондон. Бившият президент на „червените дяволи“ Мартин Едуардс направи разкритието за интересната оферта към французина в новата си биографична книга.

„Нашият първи избор беше Арсен. Мислехме, че той е най-добрият кандидат за наследник на Алекс.


Определено бе моят избор №1. Свързахме се с него и Венгер показа известен интерес, доколкото поиска да се срещне с мен и Питър Кениън в неговата къща в Лондон, за да чуе това, което имахме да му кажем“, разрива Едуардс.

Ето какъв бе коментарът на самия Венгер по тази тема: „Винаги съм спазвал конфиденциалност. Не, не съм бил изкушен от Манчестър Юнайтед, защото винаги съм се чувствал щастлив тук. Повече, отколкото хората са били щастливи с мен. Обичам ценностите в този клуб. За мен това стои на първо място, особено когато знам какво се промени. Когато дойдох тук, клубът залагаше на такива ценности, заради които обичам спорта и все още се занимавам с него. Винаги ще се задавам този въпрос. Да, разбира се, че Ман Юнайтед е привлекателна възможност, но дали аз съм щастлив тук? Отговорът е „да“.

Ощр от категория Футбол