Намери ни
To Top

„Левски е 7-ми заради тези 2 грешки на Гонзо“

Ситуацията в Левски не е розова преди столичното дерби от 8-ия кръг срещу Славия. Пред сините се очертава 2-ри невзрачен сезон след миналогодишния резил – ранно отпадане от лига Европа, 5-о място в „А“ група и 4 загуби от „вечния враг“ ЦСКА. Левски допусна 2 сериозни грешки през тази кампания. Това показва анализ на бившият старши треньор на сините Емил Велев.

Специалистът, познат с прозвището си Кокала, коментира пред „Тема: Спорт“ случващото се при 26-кратните шампиони. Според Велев, който последен изведе Левски до титлата, Георги Иванов – Гонзо сбъркал, че не почнал работа като старши треньор още през лятото, а довел испанския наставник Пепе Мурсия. После Гонзо допуснал още една грешка – не назначил Димитър Димитров – Херо като треньор по време на шампионатната пауза, която приключи вчера.

„Господин Димитров – Херо трябваше да дойде веднага. Повтарям: веднага! Имаше кога да го направи. Ето сега имаше точно 10 дни да си подготви отбора. Ако на „Герена“ толкова много го иска­ха, той трябваше още сега да е тук, защото след два месе­ца никой не знае на какво място ще бъде Левски и пак ще се правят безкрайни тран­сфери. Не знам и за кой път поред го канят, но все се от­лагат нещата. Не може да предполагаме как ще се завър­ти колелото до Нова година. От тази позиция в момента, на която е отбо­рът, може само нагоре, надо­лу няма накъде повече. 7-мо­то място е достатъчно ни­ско, а знаем какви са амбиции­те на клуба. Но за мен Херо трябваше още сега да е на „Герена“, каза специалистът, който за последно бе треньор на Локо (Пд).

„Работата на Гонзо? Първо, въобще не му тряб­ваше да вика никакъв испанец. Чужденец в България не може да работи или най-малкото трябва да знае езика. Видяхме веднага, че Мурсия тази ба­риера не можа да я преодо­лее, както и останалите, кои­то бяха – сърби-мърби, те пък както ни мразят, не искат ед­на дума на български да нау­чат. Трябваше още от само­то начало след връщането си от Черно море Георги Иванов да стане треньор и да му се даде шанс да работи. Това бе­ше нормалният вариант. Впоследствие се видя, че зак­ъсняха с нещата – селекция, тренировъчен процес и така нататък“, допълни Велев.

Ощр от категория Анализ