Намери ни
To Top

Препоръчаха на Месина да гледа собствената си работа

Селекционерът на Италия Еторе Месина получи отговор само дни, след като критикува новата квалификационна система на ФИБА. Именитият специалист се обяви твърдо против това едни играчи да извоюват правото на отбора си да играе на голямо първенство, а след това да бъдат сменени от звездите от НБА и Евролигата, които няма да играят в пресявките.

Лично шефът на ФИБА Патрик Бауман обърна внимание на коментарите на Месина и му препоръча да се концентрира върху треньорската си дейност и категоризира думите му като “неуместни”.

“Месина е треньор и трябва да се концентрира върху това.


Може би е разочарован, че няма да може да води националния отбор в бъдещи квалификации. Но изказването му бе неуместно и всеки трябва да гледа собствената си работа”, заяви Бауман.

Той добави, че би било добре селекционерът да съгласува вижданията си с местната федерация, но в случая това бе излишно. Президентът на италианската централа вече също имаше остри изказвания относно новия формат, а освен това Месина работи на добра воля и не получава заплата за работата си през лятото. Извън ангажиментите си с националния отбор, той е част от щаба на Грег Попович в Сан Антонио Спърс.

Ощр от категория Баскетбол