Намери ни
To Top

Възроденият Левски има какво да доказва срещу Лудогорец

Възкресеният Левски приема днес шампиона Лудогорец на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Срещата от първия кръг на шампионата беше отложена заради ангажименти в евротурнирите.

Мачът е от 20 ч. и се очаква да е най-посетената от началото на Първа лига.


Това се дължи на феновете на Левски, които са ентусиазирани заради летящия старт на Делио Роси. Левски е с 3 поредни победи, а в тях вкара 9 гола и не допусна нито един.

Димитър Димитров от своя страна започна позитивно престоя си в Разград и класира тима в групите на Лига Европа. Той обаче допусна да се стигне до равенство в шампионата при домакинството на Пирин – 1:1. Ако днес Лудогорец победи ще излезе еднолично на първо място. Ако Левски победи ще събере актив от 16 точки и ще се изравни с ЦСКА на върха.

Делио Роси снощи се завърна от Италия снощи и не води тренировките на Левски през седмицата. Сигурно е, че Божидар Митрев ще пази на „сините“, а пред него най-вероятно ще действат възстановеният Милош Цветкович, Давид Яблонски и Димитър Пиргов. Очаква се Иван Горанов да играе на левия бек.

Антонио Вутов също се възстанови от травма и най-вероятно ще започне като титуляр. На другия фланг ще действа Габриел Обертан, а в центъра Васил Панайотов и Роман Прохазка. Жорди Гомес ще играе зад нападателя. По-вероятно е на върха на атаката да действа Мапуку, който е в много добра форма.

Димитър Димитров има множество проблеми с контузени футболисти. Игор Пластун не е сигурен за срещата. Георги Терзиев и Козмин Моци се завърнаха от лагерите си с националните отбори и вероятно румънецът ще започне като титуляр. Новото попълнение Рафаел Форстър също е в групата, но е малко вероятно да започне. Натанаел и Сисиньо ще действат като флангови защитници. Светослав Дяков и Анисе ще са пред тях, а зад нападателя ще оперират бързоногите Вандерсон, Марселиньо и Върджил Мисиджан. Като нападател почти сигурно ще играе Клаудио Кешеру.

Срещата ще е изключително интересна заради големия заряд от трибуните. Двата тима излизат в директен сблъсък за място в челото на класирането.

Последната среща между тях заввърши с победа на Лудогорец с 3:1 в София. Последният успех на Левски е на 13 август миналата година отново в София. Тогава Божидар Краев вкара победното попадение в края.

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Панайотов, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Мапуку.

Лудогорец: Браун, Натанаел, Пластун, Моци, Сисиньо, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан, Кешеру

Ощр от категория Футбол