Намери ни
To Top

Илиан Илиев намекна за раздяла с Верея

Старши треньорът на Верея Илиан Илиев намекна за раздяла с клуба. Той пое заралии през лятото, след като Александър Томаш прие да води Берое. Илиев дойде с уговорката, че при оферта от чужбина е свободен да си тръгне по всяко време. Това обаче може да се случи и преждевременно, и то не заради предложение отвън, а заради финансови и организационни проблеми във Верея.


За такива Илиан сподели в материал по Диема спорт преди

днешното домакинство на Локомотив Пловдив. Преди дни той бе в сметките за нов треньор на Иртиш, но казахстан-ският клуб избра Вячеслаб Грозни за заместник на Димитър Димитров-Херо.“Нямаме много дълга резервна скамейка във Верея. Особено 8 средата на терена. Има големи пропуски в организацията на клуба и тези неща трябва да се решават сега. Иначе няма много време да сме в това състояние и да сме заедно“, каза специалистът. От началото на сезона Верея се представя добре с оглед на ограничените ресурси и почти изцяло подменен състав.“Мачът с Черно море ни дойде навреме. Колкото и да сме недоволни, че сме допуснали 4 гола, ни светна една червена лампичка. Може би тези футболисти не са готови за начина, по който искаме да играем, или не са свикнали и нямат самочувствието на този етап“, добави Илиев. В петте кръга дотук заралии записаха две победи – над Етър с 1:0 и ЛеВски с 2:0. Откакто напусна Терена“, Илиан Илиев няма загуба от сините. „Заслужена победа за нашия отбор над Левски. Взехме си поуките от мача с Черно море и това, което искахме, го направихме“, каза наставникът на Верея.

Днес 49-годишният треньор се изправя отново срещу познат съперник – Локомотив Пловдив. През миналия сезон заралии загубиха и двата си мача от смърфовете – 1:3 и 0:1, а през юни завършиха 1:1 в контрола в Говедарци. Но Илиев е категоричен, че място за сан-тименти няма, защото има само работа за вършене.“Локомотив е отбор, който познавам добре. Работил съм с повечето момчета, с едно-две изключения. Знам, че могат да играят добър футбол. Разбира се, доколкото им позволим. Затова трябва да сме много дисциплинирани в дефанзивен план и да не допускаме грешки“, заяви Илиев.

„Надявам се да стане добър мач, въпреки че незнайно защо е дръпнат в още по-ранен час -18.15, когато се очаква да бъде доста топло. Но каквото е бремето за нас, такова ще е и за противника ни“, добави специалистът.

Ощр от категория Футбол