Намери ни
To Top

Червените запазили две емблеми

ЦСКА е имал готовност да използва две други емблеми през новия сезон освен настоящата, посветена на 70-годишния юбилей. Те са били заявени веднага след провала на първия търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Неуспешният опит за провеждането му се състоя на 30 март на „Армията“.

Справка на „24 часа“ в електронния регистър на Патентното ведомство е показала, че клубът е реагирал веднага и е запазил две емблеми, сходни със старата с трите звезди, но с някои нови елементи.


При единия вариант под логото е била вписана годината на създаването на ЦСКА – 1948, и е била без звездите. Другият вариант е бил старата емблема с трите звезди, заобиколена с рефрена на песента „Още от дете“, която е сред най-популярните през последните години.

В крайна сметка ЦСКА запази логото с трите звезди, като около него има лавров венец, в който е поместен надписът „Още от дете, запали моето сърце“ и надпис „70“.

В същото време на този етап няма развитие около фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Съдът още не се е произнесъл по жалбите срещу разпределението на парите между кредиторите.

Ощр от категория Футбол