Намери ни
To Top

ЦСКА-София излиза за разгром срещу Славия

ЦСКА-София гостува на Славия на националния стадион „Васил Левски“ днес от 21 часа в двубой от първия кръг на новия сезон в Първа лига и ще се опита да постигне убедителна победа над „белите“, за да защити афишираните амбиции да се намеси сериозно в борбата за титлата.

Лошата новина за треньора на гостите Стамен Белчев е отсъствието на левия бек Антон Недялков, който има травма в бедрото. На негово място днес ще играе 19-годишния Александър Георгиев, който през миналия сезон взе участие в шест мача, а по време на подготовката игра именно като ляв бек.

Други промени сред обичайните титуляри няма да има.


На вратата застава Китанов, пред него ще действат Манолев, Бодуров и Чорбаджийски, Симао и Пинто ще бъдат вътрешни халфове. По фланговете ще атакуват Десподов отдясно и Меркадо отляво, а на върха на атаката ще застане Каранга. Зад него ще действат Кристиян Малинов или Кулма.

Съперникът на ЦСКА-София Славия има сериозни кадрови проблеми заради забавени документи на част от новопривлечените – бразилският защитник Биси и нигерийския нападател Мби.

Треньорът на “белите” Златомир Загорчич ще води Славия за четвърти път срещу ЦСКА, като балансът му е две загуби и едно реми. Статистиката на Славия от последните 10 мача срещу ЦСКА говори за категорично превъзходство на “червените” – 3 ремита и 7 загуби. Дали серията ще продължи предстои да разберем тази вечер.

Вероятни състави:

Славия: Петков, Папасоянопулос, П. Христов, А. Христов, Венков, Велев, Мартинов, Стоев, Шоколаров, Йомов, Димитров.

ЦСКА-София: Китанов, Георгиев, Бодуров, Чорбаджийски, Манолев, Симао, Пинто, Меркадо, Кулма, Десподов, Каранга.

Ощр от категория Футбол