Намери ни
To Top

Ето защо Левски ще играе бараж за евротурнирите, а Дунав ще участва директно в Лига Европа

ЦСКА-София подаде жалба до Арбитражния съд в Лозана по повод решението на УЕФА да не допусне отбора в евротурнирите за срок от две години. От клуба спазиха 10-дневния срок и вече платиха стандартната такса от 10 000 швейцарски франка, за да бъде разгледан казусът им, пише „Меридиан мач“.

Нещо повече, от ЦСКА-София настояват случаят да бъде разгледан експресно, тъй като при евентуална добра развръзка за клуба, тимът ще може да играе още този сезон в Лига Европа. Известно е, че жребият за първия и втория предварителен кръг на евротурнирите ще се тегли на 19-и юни и след тази дата вече не може да има никакви размествания.


Според проучване на „Меридиан Мач“, ЦСКА-София има почти нулев шанс да спечели обжалването в спортния арбитраж в Лозана заради липса на сериозни аргументи и дори няма никаква гаранция, че казусът ще бъде разгледан бързо, каквото е желанието на клуба. Има смисъл обаче от жалбата, тъй като от една страна клубът прави първа крачка за това да се опита да намали срока на наказанието и следващото лято да е сред евроучастниците, ако заслужи това право. От друга страна, процедурата по обжалването задължава градският съперник Левски да играе бараж с Верея, което си е съзнателен удар по „сините“, а Дунав пък чака развръзката, за да научи дали ще се върне в Европа след 42 години.

Ощр от категория Футбол