Намери ни
To Top

Легенда на Юнайтед: Спечелването на Лига Европа няма да направи сезона успешен

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви, че евентуалното спечелване на Лига Европа няма да направи сезона на тима успешен. Според ирландеца разликата от 19 точки между Юнайтед и лидера в класирането Челси е смущаващо голяма, заради което няма как първият сезон на Жозе Моуриньо в клуба да бъде отчетен като успех.

„За отбор като Манчестър Юнайтед най-нормалното нещо на света е да спечели турнири като Лига Европа и Kупата на Лигата, предид нивото на осталите тимове, участващи в тях. Моуриньо намери много оправдания в последните месеци, но няма причина, заради която Юнайтед да се страхува да се изправи срещу тези предизвикателство.


В момента те се на шесто място в първенството, на 19 точки зад Челси. Мениджърът и играчите трябва да се срамуват от това“, каза още Кийн.

Според него ролята в клуба на настоящия капитан Уейн Рууни е много важна, но ако той не играе, е по-добре да си ходи. „Уейн се нуждае от това да играе редовно, за да бъде във форма и да може да дава най-доброто от себе си. Ако обаче той ще бъде играч с редки появи на терана, по-добре да си тръгне от клуба“, завърши Кийн.

Ощр от категория Футбол