Намери ни
To Top

Конте: Не искам да говоря за Санчес, трябват ни 21 тoчки за титлата

Антонио Конте не пожела да коментира тиражираните информации, че Челси ще опита да привлече през лятото Алексис Санчес, който все още не е подновил контракта си с Арсенал.

„Аз не обичам да говоря за футболисти на други клубове, а и сега не е моментът”, лаконичен бе по темата италианският наставник на лондончани.

Преди домакинството срещу Манчестър Сити в сряда вечер те са лидери в класирането на Висшата лига с 69 точки от 29 мача. Със седем по-малко в актива си пък е вторият Тотнъм, който има с 4 повече от „гражданите”.


„Отбори като Сити и „шпорите”, които играят в Европа, заедно с Манчестър Юнайтед и Арсенал, трябва да разполагат с по 22-ма или 23-ма много силни състезатели. Ние имаме по-малко, но много млади момчета, а те се развиват отлично.”

Относно факта, че Хосеп Гуардиола все още няма две загуби от един отбор в треньорската си кариера, а Челси спечели първата среща с отбора на испанеца:

„Това е добре за него, но той няма да мисли за постижението, нито пък аз. Двата отбора ще искат да спечелят. Няма да е лесно, трябва да изиграем мача на високо ниво.“

Шампион ли е вече Челси?

„Всичко може да се случи във Висшата лига. Математически ни трябват 21 точки, за да спечелим титлата. В добра позиция сме и надали някой е смятал в началото на сезона, че Челси ще е лидер на този етап. Искаме обаче да запазим мястото си, което е цел на доста отбори. Който и да спечели Висшата лига, ще бъде заслужено.”

Ощр от категория Футбол