Намери ни
To Top

Груба атака срещу Ван Гаал, замесени са играчите на Юнайтед

Луис ван Гаал бе нападнат тежко. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Люк Шоу е получил контузия в резултат от големите натоварвания, които налага Ван Гаал откакто е поел мениджърския пост в клуба. Това заяви бившият помощник-треньор на националния отбор на Уелс Раймонд Верхейен.

Английският национал, който премина на „Олд Трафорд“ от Саутхямптън за близо 30 милиона паунда, е извън терена за около месец заради травма в бедрото и със сигурност пропуска първата среща със Суонзи в Премиършип.


Холандецът Верхейен определи назначението на Луис Ван Гаал в Юнайтед като голямо събитие, но също така го обвини в некомпетентност и, че подлага на тежки тренировки играчите. Според Раймонд футболистите на Манчестър ще страдат често от контузии заради ЛВГ.

„Проблемите на Люк Шоу показват точно това – прекалено много тренировки, прекалено рязко натоварване много скоро след излизането от ваканция. А момчето е на 19 години и се връща от Световно първенство. Ван Гаал е уникален в тактическо отношение и превъзхожда повечето треньори, но определено изпитва проблеми в тренировъчния цикъл, що се отнася до натоварванията на играчите и интензивността на физическите упражнения“, заяви кондиционният специалист, който е сънародник на Луис ван Гаал.

Ощр от категория Футбол