Намери ни
To Top

Незабравим уикенд за родните таланти в Милано

Българските таланти, които италианският екип треньори от академията на Милан хареса миналата година по време на Milan Junior Camp в Дряново, изживяха приказен и незабравим уикенд в дома на седемкратния европейски клубен шампион.

Впечатлилите с изявите си Траян Димитров (Дряново), Браян Стефков (Ловеч), Мерт Дурмуш (Ловеч), Петър Господинов (Варна), Емануил Генов (Варна), Даниел Кънчев (Велико Търново), Мартин Димитров (Плевен) и Константин Косев (Севлиево) бяха щастливците, които имаха уникалната възможност да вземат участие във финалния Milan Junior Camp Day.
Нещо повече, младите ни надежди усетиха духа и атмосферата на италианския гранд, след като посетиха “Casa Milan” и музея на “росонерите”, стъпиха на митичния “Сан Сиро” и изгледаха на живо победата им с 1:0 над Дженоа в двубой от италианската Серия “А”.

Официалната церемония по откриването, на която присъстваха над 300 деца и младежи от цял свят, както и над 3000 гости, бе уважена от легендарния защитник на Милан Филипо Гали и един от най-влиятелните хора в клуба в последния четвърт век – Адриано Галиани.


Поздравления и послания към талантите, както и множество автографи и снимки с тях и с българската делегация, част от която бе и управителят на Сдружение “Доминант” Ивайло Рачев, си направиха неповторимият и емблематичен Франко Барези и италианският национал Джакомо Бонавентура.

Припомняме, че тази година Milan Junior Camp отново ще гостува в град Дряново – от 3 до 8 юли, а от 1 до 6 август за първи път ще се проведе на Българското Черноморие – в град Бяла, обл. Варна.

Ощр от категория Футбол