Намери ни
To Top

Венгер: Някакъв вирус обикаля в клуба

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че вирус обикаля около клуба. Французинът не говореше преносно за състоянието на отбора му след разгрома, който претърпя от Байерн и очертаващия се пореден разочароващ сезон. Той имаше предвид, че някои от футболистите му са болни. Дани Уелбек и Алек Иуоби са засегнати от вируса и са под въпрос за мача срещу Линкълн Сити от четвъртфиналите на Купата на Англия в събота.


Венгер все пак говоди и за загубата с 1:5 от Байерн, която сложи край на мечтите на тима в Шампионската лига. „За мен е лесно да анализирам мача. Докато бяхме 11 на 11, се представихме на много високо ниво. След това беше невъзможно да продължим. В началото на срещата казваха, че имаме 1% шанс да се класираме напред, по време на мача стана 30%, а след червения картон на Косиелни падна до нула“, коментира наставникът.

Френският специалист заяви, че ще вземе предвид и мнението на феновете, когато обмисля бъдещето си. През седмицата привърженици на тима излязоха на протест. Договорът на Венгер изтича в края на сезона и мнозина очакват това да е последният му сезон на „Емиратс“. „Да, ще взема предвид всичко, но това няма да е най-важният фактор. Работя здраво от 20 години, за да радвам феновете. Няма да ги съдя“, каза той. Попитан дали е казал на играчите за решението си или това не е вярно, Венгер отговори: „Да“, което не даде яснота какво точно е направил.

Мениджърът обясни, че не го вълнува, че този сезон може да развали имиджа, който е градил 20 години: „Не работя за имиджа си. Работя за клуба. Как изглеждам не е мой проблем. Откакто съм тук, съм показал, че обичам този клуб и съм лоялен към него. Мисля, че съм взимал правилните решение и уважавам стойностите на клуба“.

Арсен Венгер коментира и информациите, че Алекс Оклейд-Чембърлейн има желание да напусне „Емиратс“: „Имам високо мнение за него и го показал, когато запазих доверието си към него, когато беше контузен. Надявам се той да остане. Той е много обещаващ играч“.

Ощр от категория Футбол