Намери ни
To Top

Планът за обрата е начертан, остава изпълнението му

Испанският спортен ежедневник Marca определи три ключови момента, които могат да гарантират на Барселона обрат в 1/8 финала срещу Пари Сен Жермен. Първата среща в Париж завърши с победа на френския отбор с 4:0.

►1. Ранен гол

През 2013 г. бърз гол на Лионел Меси в петата минута във вратата на Милан хвърли е еуфория „Камп Ноу“ и придаде невероятен тласък за Барселона.


Тогава след поражение в първия мач с 0:2 каталунците съумяха да спечелят реванша с 4:0 и да се класират за 1/4 финалите. Гол в стартовите минути на срещата отново може да изиграе важна роля за обрат на каталунците.

►2. Преса и компактност

В първата среща ясно се видя неуспеха на отбора на Луис Енрике в средата линия. Полузащитата на Барселона се провали тотално в пресинга и комбинативната игра. За испанския тим е изключително важно да контролира топката в средата на терена и да налага постоянно висока преса. В същото време е нужно да се запази компактност, за да не допуска Пари Сен Жермен да развива атаки.

►3. Вяра

Всеки един играч на Барселона е длъжен да се настрои мислено за това, че обрат наистина е възможен. Каталунците без съмнение имат играчи, които са способни да сътворят чудо. Ако те използват шансовете си на 100%, тогава никой не може да предвиди съдбата на противопоставянето. Въпреки това, ако отборът не бъде изпълнен с непоколебима вяра в собствените си сили, то тогава реваншът ще стане само една формалност.

Двубоят Барса – ПСЖ ще се играе в сряда.

Ощр от категория Шампионска лига