Намери ни
To Top

Шампионска лига продължава в Мюнхен и Мадрид тази вечер

Шампионската лига продължава с нови два мача от осминафиналната фаза. Считаните предварително като едни от основните фаворити в най-престижния европейски клубен турнир Байерн и Реал (Мадрид) изненадващо не спечелиха групите си и ще бъдат домакини в първите  срещи съответно срещу Арсенал и Наполи. Един от претендентите за трофея Барселона претърпя истински крах снощи в Париж и след загуба с 0:4 от ПСЖ има илюзорни шансове за продължаване напред.

Тази вечер други два от фаворитите ще търсят изгодни резултати на свой терен.


Байерн приема Арсенал за пореден път в турнира. Баварците отстраняваха Арсенал на 1/8-финалите в турнира три пъти – през 2005, 2013 и 2014 година. През миналия сезон немският гранд победи „артилеристите” с 5:1 на свой терен в среща от груповата фаза, а мачът в Лондон завърши 2:0 в полза на домакините.

Треньорът на гранда от Мюнхен Карло Анчелоти няма да може да разчита на възстановяващите се от контузии Франк Рибери и Жером Боатенг, но получилият травма на тренировка в началото на седмицата Шаби Алонсо поднови занимания и се очаква да играе.

Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер отчаяно искаше първото място в групата със съперници като ПСЖ, Лудогорец и Базел, но жребият отново прати тима му срещу най-неприятния съперник в последните години. Очаква се френският специалист пак да заложи на резервния вратар Давид Оспина, пазил във всички срещи на тима в турнира от началото на сезона. Според британските медии медии освен титулярният страж Петър Чех на пейката биха могли да се окажат още Месут Йозил заради незадоволителната си форма и Оливие Жиру.

В другата среща европейският клубен шампион и рекордьор с 11 трофея в надпреварата Реал (Мадрид) посреща Наполи на „Сантяго Бернабеу”. Треньорът на „кралския” клуб Зинедин Зидан няма да разчита на защитника Данило и уелската звезда Гарет Бейл, който е възстановен от травмата, но все още не е готов да играе.

Кристиано Роналдо няма гол от 433 минути в „турнира на богатите”. Португалецът със сигурност ще преследва обаче своя 96-и рекорден гол в надпреварата, а голямата му цел е да стигне границата от 100 попадения.

Наставникът на гостите Маурицио Сари няма да разчита на лекуващия травма полски нападател Аркадиуш Милик. Мачът днес ще е по-специален за Раул Албиол и Хосе Кайехон, които станаха шампиони с Реал в Примера дивисион през 2012 година.

Ощр от категория Шампионска лига