Намери ни
To Top

Левски призова феновете на помощ с Фенербахче

Левски излиза днес в най-тежкия си мач през този сезон. Волейболистите на Петър Шопов се изправят срещу турския гранд Фенербахче от 19:30 часа в зала „Универсиада” в първи двубой от 1/8-финалите на Купата на CEV. Срещата се очаква с огромен интерес от страна на феновете на сините. След като в предния кръг с Грьонинген тимът бе подкрепен от близо 700 зрители, довечера най-вероятно голямата трибуна на залата ще бъде пълна и в нея ще има около 1400 души.


Билетите за двубоя са с цена от 10 лева, като тя е наполовина за ученици и пенсионери.

Президентът на Левски Владимир Николов призна, че очаква много повече хора в залата днес и призова те да подкрепят клуба, тъй като той влиза в ролята на аутсайдер срещу турците. „Нормално е да се съберат повече хора. Все пак Фенербахче е много по-голямо име от това на Грьонинген и очаквам, че ще имаме по-солидна подкрепа в този двубой. Надявам се, че тя ще ни помогне да надскочим възможностите си и защо не да вземем добър резултат преди реванша”, сподели пред „Тема Спорт” Николов.

Тренировка на Левски
Бившият капитан на националния ни отбор допълни, че в състава няма проблеми с контузени състезатели и призна, че вече се усеща напрежение преди мача. „Това е нормално. Въпросът е играчите да успеят да канализират това напрежение в правилна посока и да контролират нервите. Онези, които успяват да направят това във важните срещи, реализират потенциала си – другите не”.
Пресконференция на ВК Левски за предстоящия мач с Фенербахче+18
Справка показва, че това ще бъде едва вторият мач на Левски в европейските турнири срещу турски отбор. Предишният такъв е бил преди 17 години, когато сините печелят срещу Неташ Истанбул с 3:0 като гост в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Ощр от категория Волейбол