Намери ни
To Top

Рууни иска да стане мениджър веднага след края на кариерата си

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни иска да стане мениджър веднага след края на кариерата си. Нападателят смята, че днешните футболисти имат достатъчни пари и тези от тях, които стават мениджър, не го правят за парите, а за ради емоцията и любовта към играта.

„Да, разбира се. Когато ставаш малко по-възрастен, започваш да мислиш за футбола.


Това е нещо, което бих правил. Целият ми живот е изграден около футбола. В минутата, в която завърша кариерата си, бих искал да опитам да остана във футбола и дано да получа възможност да бъда мениджър. Играчите от това поколение имат достатъчно пари и не им се налага задължително да влизат в мениджърската професия, така че тези, които го направя ще имат успехи”, сподели Рууни пред „Би Би Си”.

Той коментира и какво е чувството да вкарваш голове за Манчестър Юнайтед и да подобриш рекорда на сър Боби Чарлтън за най-много голове с екипа на „Червените дяволи”.

„Беше страхотен момент за мен, момент на гордост. Беше чудесно, че сър Боби е там, както винаги. Той идва мач след мач и сега ме поздрави и това означава много за мен. Да вкараш гол за Манчестър Юнайтед е страхотно. Чувството веднага след гол е сякаш досега си играл под вода и изведнъж се изстрелваш нагоре над водата, можеш да докоснеш атмосферата, облаците. Така се чувстваш първоначално в първите 4-5 секунди”.

Ощр от категория Футбол