Намери ни
To Top

Николов: Имаме шансове срещу Фенербахче

Левски София отстрани холандския Абиант Ликъргъс (Грьонинген) в 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ и се класира за следващия етап от турнира, където ще се срещне с турския гранд Фенербахче. Президентът на „сините“ Владимир Николов бе много доволен от пробива на неговия клуб, а ето още какво каза в интервю за BGvolleyball.com след мача:

Успяхте и продължавате напред за Купата на ЦЕВ. Как видяхте мача?

Получи се един добър волейбол.


Не направихме най-доброто, което можем, но беше достатъчно, за да отстраним холандците и да продължим напред. Това е много радващо. Така или иначе в тези турнири, когато се играе навън, не се играе лесно и всяко постижение е много ценно.

Не успяхте обаче да постигнете крайната победа? Разочарован ли сте?

Не. Много искахме, старахме се, но не се случи. Холандците явно искаха победата повече от нас. Нашето внимание може би бе на по-ниско ниво в петата част. Направихме две грешки в началото и това определи хода най тайбрека. В крайна сметка целта – продължаване напред, е изпълнена и това е важното.

Какво ще кажете за следващия съперник – турския Фенербахче?

Фенербахче е много силен отбор. Бюджетът му е 15 пъти по-голям от нашия. Въпреки всичко смятам, че в домакинския ни мач имаме добри шансове. Фаворит за продължаване напред в турнира обаче категорично е турският отбор. Все пак се надявам, че с помощта на нашата публика ще успеем да спечелим мача в България и ще можем да разчитаме на златен гейм.
Пресконференция на ВК Левски за предстоящия мач с Грьонинген+22

Ще има ли нови попълнения в състава на Левски?

Не, няма да привличаме никого. Даже напротив, Владислав Иванов ни напуска и отива в Румъния.

Това, че опитно либеро като Владислав Иванов напуска състава ще се отрази ли?

При всички положения ще се отрази върху качеството на отбора. Статистически той е със 7 % по-добър от другото ни либеро Ивайло Лалов. Да се надяваме, че тези проценти няма да са фатални. Но пък и Иво Лалов ще има възможност да играе в европейски мачове, да натрупа самочувствие, което ще му позволи да подобри играта си.

Показвате спадове и възходи, как ги коментирате?

Да, така е. Преди мача с Грьонинген загубихме от Тетевен. Получи се така, защото може би имаше една доза подценяване. Волейболистите на Тетевен започнаха много силно, тяхната игра се получаваше,

Сега се изправяте срещу обновения Нефтохимик..

Нефтохимик е отборът, който през първия полусезон се представи най-слабо за селекцията си. Сега взеха пет нови попълнения. Но най-вероятно едно или две от тях ще играят в утрешния мач срещу нас. Надявам се, да стане един хубав волейбол и естествено ние да победим.

Ще разчитате ли на публиката?

Естествено. Призовавам феновете да ни подкрепят в зала „Универсиада“, утре 20 януари, в 18:30 ч. Нека всеки, който иска да гледа добър волейбол, да присъства на живо на мача.

Ощр от категория Волейбол