Намери ни
To Top

Братя Гасол, но в гръцки вариант

“Играхме заедно за националния отбор на Гърция. Може да се каже, че ние сме като братята Гасол”, смята по-големият брат на Янис Адетокумбо – Танасис. 24-годишният батко на звездата на Милуоки не успя да се наложи в НБА, където игра за Ню Йорк Никс, както и в Лигата за развитие и сега е част от Андора в първенството на Испания – Лига АСВ.

“Янис подписа доста солиден договор, който заслужава изцяло.


Виждате, че не сприа да се развива. Не знам дали ще бъде следващият Меджик Джонсън. Единственото, което мога да кажа е, че той не спира да се бори всеки ден, само и само за да постига целите си”, разказвa Танасис пред мадридското издание AS.

“Кристапс Порзингис е изключителен талант и страхотен човек. През лятото го поканихме да дойде за демонстративен турнир в Гърция. Имаме сходно чувство за хумор и много неща, които ни свързват. Кармело Антъни е невероятен. Помагаше ми през цялото време в Ню Йорк. Освен това харесва много моята родна страна – Гърция”, разказва крилото за бившите си съотборници в отбора на Никс.

“Чувствам се добре в Испания. Все пак говорим за едно от най-добрите първенства в световен мащаб. Всички в Андора работим здраво, за да преследваме поставените ни цели”, добавя още двуметровият грък.

Избраният под №51 в Драфта през 2014 година Танасис имаше покана да играе и за националния отбор на Нигерия, но реши да се бори за място в състава на Гърция, което в крайна сметка си спечели и заедно с брат си игра на олимпийската квалификация в Торино миналото лято. По-големият брат изигра два мача за Никс през сезон 2015/2016. В Лигата за развитие има общо 141 мача със средно 12.3 точки, 5.1 борби и 1.8 асистенции, a в 15 мача за Андора в Испания има 6.3 точки, 3.2 борби и 0.9 чадъра.

Ощр от категория Баскетбол