Намери ни
To Top

Бърз растеж на мускулите без химия

Модерно е мъжът да изглежда добре, а това освен приличния и хигиенен външен вид, включва и добре оформено тяло с добре очертани мускули. Натрупването обаче на чиста мускулна маса не е толкова лесно и определено не е толкова бързо колкото си представят хората в самото начало. Ако сте решили, че искате да стегнете тялото си, да оформите мускули ще ви обясним как може да стани това и кои са най-добрите пратки за бърз мускулен растеж.

 

Упражнени за трупане на мускулна маса

Както всички знаем стоейки пред компютъра във фейсбук и ядейки чипс няма да направим тялото за което мечтаем.


Най-важното е да намерите сила и стимул да посещавате редовно фитнес залата. Във фитнес залата най-добре се оформят определени мускули, защото има уреди натоварващи точно определена група мускули, а дори има уреди акцентиращи само върху един мускул. Различните начини на изпълнение на едно упражнение може да натоварват по-различен начин главите на мускула (при положение, че има повече от една глава). Трупането на чиста мускулна маса и растеж може да се направи и без фитнес зала. Може да тренирате на лостове и успоредки, които се намират на междублоковите площадки, но имайте в предвид, че тренировките на лостове се приемат като силови, при тях не се акцентира върху растежа на мускули, а върху силата им.

Какво забавя мускулния растеж

Мускула е чувствителен орган, при рязко натоварване настъпват микроразкъсвания в мускулния фиброн, това води до загуба на мускулна сила и на мускулен обем – т.е. мускула вместо да расте той е наранен и не може да се тренира. Това е така познатата мускулна треска. Много от хората, когато чувстват мускулна треска това означава, че са тренирали добре в залата. Това е грешка и ако искате мускулите ви да растат по-бързо е добре да избягвате претоварването!

Във фитнес залата е прието да гледаш, кой колко вдига и да се сравняваш с останалите. Това кара начинаещите фитнесджии да натоварват ненужно лостовете. Това води до неправилно изпълнение на упражнението и само се „бъхтим”, а ефекта е нулев. За да постигнем бърз растеж на мускулите е нужно не да слагаме повече килограми, а да изпълняваме точно упражнението в определения брой повторения и серии. Когато усетим, че семе започнали да правим даденото упражнение с лекота това означава, че може да увеличим тежестта.

Почивката е много важна за бързи мускулен растеж. Както казват старите и опитни инструктори мускула не расте докато го тренираш, а докато си почива. Осигурете поне 24ч. почивка на мускулите преди да започнете да ги тренирате отново дори най-добре за големите мускулни групи е да си почиват поне 48ч. преди да ги натоварите отново.

Храна за бърз мускулен растеж

Правилното хранене е от изключително важно значение за постигнато на добри резултати. Освен добра почивка за растеж на мускулите е нужно да осигурим и достатъчен приток на протеин. Най-добре е да може ежедневно да осигуряваме по 2гр. протеин на килограм жива маса. За какво иде реч – ако тежите 80кг. е нужно на ден да приемате по 160гр. протеин, за да осигурите непрекъснато подхранване на мускулите. Най-добре е да направите специален хранителен режим (диета) в която да разпределите 160гр. протеин по равно през цялото денонощие.

Допълнителни субсидии на протеин

Допълнителни приток на протеин е много важен. Той обикновено се набавя от трениращите хора посредством протеин или аминокиселини. При избора и на двата вида хранителни добавки е нужно да уточните за какво искате. Най-добре е преди тренировка и след нея да пиете сурватъчен протеин. Той бързо се усвоява от организма. Ако искате да имате дълготрайно да се подхранва мускулите (добре е за дните в които нямате тренировки) да вземате протеин с матрица. В него се намират различни източници на протеин. Различните източниците на протеин се усвояват в различно време.

Бързия растеж на мускулите изисква спазването на диета и правилно трениране в залата. Имайте предвид, че трябва да избирате между красивото тяло и силното тяло. Постигането на двете цели без химия е почти невъзможно.

Ощр от категория Футбол