Намери ни
To Top

Кубрат Пулев отказа Нигерийския кошмар след само три рунда (РЕПОРТАЖ)

Кубрат Пулев записа 24-а победа в професионалната си кариера пред близо 12 000 зрители в „Арена Армеец“. Кобрата ознаменува дебютния си двубой пред родна публика с категорична победа над нигериеца Самюел Питър. Двамата премериха сили в основния двубой на първата по рода си боксова гала вечер „Нощта на шампионите“, която се проведе в столичната зала „Арена Армеец“.

Българинът изигра страхотен двубой, нокаутирайки своя съперник в три рунда.


По този начин Пулев завоюва Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), както и правото да стане основен претендент за световната титла на Международната федерация по бокс (IBF), която в момента се държи от Антъни Джошуа.

Иначе първият рунд започна равностойно, като Кобрата постепенно взе инициативата и пласира няколко мощни удара в тялото на опонента си. С началото на втория рунд Питър вкара няколко неспортсменски удара зад врата на Кубрат, но това не смути българина, който отговори с няколко точни попадения в лицето на Нигерийския кошмар. В тези минути левият прав на Кобрата работеше перфектно срещу тромавия му опонент.

Доминацията на Пулев продължи с пълна сила и в третия рунд. 35-годишният софиянец сипеше мощни удари срещу противника си, който трудно успяваше да се предпази. След края на гонга Питър увисна на въжетата, видимо в тежко състояние. Въпреки почивката Питър не изглеждаше на себе си и логично от щаба му сложиха край на срещата. Това моментално доведе и до мощното изригване на публиката, която аплодира бурно своя любимец.

След края на мача Кубрат вдигна победоносно интерконтиненталния пояс, след което обяви, че неговото желание е да се бори за световната титла, именно тук в България.

Ощр от категория Футбол