Намери ни
To Top

Дунав атакува третото място

След класическата победа с 3:0 над Нефтохимик в предишния кръг на Първа лига, днес приятната изненада на сезона Дунав гостува на Пирин (Благоевград) с амбицията отново да грабне трите точки. Отборът на Веселин Великов има чудесната възможност да се възползва от вчерашната грешна стъпка на Черно море и да измести варненци от третото място в класирането. Домакинът Пирин е в серия от 6 мача без победа и със сигурност ще се опита най-после да зарадва феновете си. Освен това, „орлетата“ имат да си връщат на Дунав за загубата с 0:1 в началото на сезона.


И от двата лагера не скриха опасенията си, че след падналия сняг теренът на стадион „Христо Ботев“ ще е много тежък за игра. Треньорът на домакините Стефан Генов призна класата на съперника, но подчерта, че неговите футболисти нямат друга алтернатива, освен да търсят с всички сили победата. След контузия в състава на благоевградчани се завръща защитникът Румен Сандев. Атаката ще бъде водена от Станислав Костов, а по фланговете ще действат Тони Тасев и Даниел Младенов.

В Дунав нямат проблеми с контузени и наказани футболисти. Веселин Великов отново ще заложи на офанзивното каре Мирослав Будинов, Юлиан Ненов, Антон Огнянов и Васил Шопов. Четиримата са отбелязали общо 15 от 20-те гола на русенци от началото на кампанията.

Вероятни състави:

ПИРИН (4-2-3-1): К. Костов; Башлиев, Сандев, С. Николов, Кощърна; Старокин, А. Костадинов; Тасев, Ю. Попев, Д. Младенов; С. Костов
Старши треньор: С. Генов
ДУНАВ (4-2-3-1): Луков; М. Милчев, Патев, Марем, А. Атанасов; Аясс, Д. Димов; Ю. Ненов, Шопов, А. Огнянов; Будинов
Старши треньор: В. Великов

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: „Христо Ботев“
НАЧАЛО: 13:00 часа

Ощр от категория Футбол