Намери ни
To Top

Европейската шампионка Деница Елисеева: Щастлива съм, че се завърнах в бокса

Деница Елисеева стана европейска шампионка по бокс в категория до 57 килограма. Във финала на категорията, на шампионата, който се проведе в зала „София“ Елисеева победи с 2:1 съдийски гласа Сати Бурку от Турция.

След финала през сайта на БФ Бокс Елисеева каза, че след трите бронзови медала от европейски първенства и е трудно да каже дали тази титла за нея е сбъдната мечта. Състезателката уточни, че мечтата й е била олимпийска титла, но заради травма не е успяла да я осъществи.


Елисеева заяви, че е истински щастлива най-вече от това, че е успяла да се завърне в бокса в една много тежка за нея година.

Европейската шампионка каза още, че е доволна, че е намерила точния треньор, в лицето на кубинеца Жоел Солер Арате, който й е обърнал толкова внимание, колкото никой друг преди това.

Деница Елисеева каза, че с контузията, която е лекувала, малко хора биха се занимавали изобщо със спорт, като е трябвало да положи много усилия за да се завърне в бокса.

Състезателката добави, че очаква решението на АИБА за евентуални професионални женски серии, след което ще решава бъдещето си.

Ощр от категория Бойни Спортове