Sportove

Три пъти ЦСКА – Левски в рамките на 72 часа!

Преди година можеше да няма нито едно вечно дерби, но ето, че грандовете оцеляха
Противопоставянето ЦСКА – Левски, било то и на лимки, си остава най-значимото събитие за българския спорт. Колкото и през годините двата отбора да преминаваха през различни етапи на криза и от ситуацията да се възползваха знайни и недотам такива клубове, вълнението около двата гранда се запазва и те отново окупират челните места в родните медии. Само преди година българският спорт бе пред угрозата да остане без нито един сблъсък на мъжко ниво между вечните съперници. ЦСКА бе във В група на футбол, баскетболният тим на червените фигурираше само при подрастващите, а волейболният на Левски бе пред разпадане и не се знаеше дали ще може да започне първенството.


По това време единствено дамите на волейбол продължаваха да поддържат искрата.

Ето обаче, че ситуацията се променя. Палачинката отново се превъртя и ЦСКА – Левски пак е във фолклора на спортна тематика. При това не с един двубой, а с цели три през тази седмица. За първи път в историята на големия сблъсък той ще предостави три мача в рамките на три дни между двата най-големи български клуба. Началото ще бъде поставено между дамските състави на волейбол в петък от 16:00 часа в зала „Сиконко”. Само 150 минути по-късно в зала „Васил Симов” армейците посрещат сините на волейболния терен, но при мъжете. В неделя пък от 17:00 часа в зала „Триадица” Левски ще е домакин на завърналото се вечно дерби в баскетбола. Първи подобен мач от близо 8 години насам, макар и във второто ниво на спорта с оранжевата топка.

Е, какво по-хубаво от това отново да видим големите съперничества в рамките на само 72 часа?! Да, ЦСКА и Левски не са онези мастодонти, каквито бяха до началото на новия век, но си остават със също толкова голямо значение за спортната ни култура, така че – приятно гледане по тв екрана или пък в залата…

Хари ЛАТИФЯН, “Тема Спорт”


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.