Намери ни
To Top

Вечното дерби се завръща и в баскетбола

Серията от срещи между ЦСКА и Левски ще приключи в неделя, когато от 17:00 часа в зала „Триадица” сините приемат вечния съперник на баскетболния терен. Това ще бъде първи мач между двата състава на ниво мъже от 23 януари 2009-а. 7 години и 10 месеца изминаха от тогава. Всъщност червените бяха закрити именно след въпросния двубой, когато Левски прегази армейците със 121:78 в „Христо Ботев”.


По това време ЦСКА вече агонизираше под ръководството на гръцкия диджей Йоргос Стерянопулос и само седмица по-късно бе обявен край на участието на клуба в мъжкото първенство.

Необходими бяха изключително големи усилия от настоящите шефове – Роберт Гергов и Александър Чакмаков, за да може машината отново да заработи. Да, сега ЦСКА не стряска никого и е аутсайдер дори във втора дивизия (А група, Запад).

Червените разполагат единствено с голобради юноши на възраст между 16 и 18 години. Освен това треньорът Йордан Колев най-вероятно няма да разчита на тримата си най-добри в лицето на Кръстан Кръстанов, Роберт Георгиев и Анди Франсис.

В този ред на мисли вторият състав на Левски, отново воден от Мануел Марков, е категоричен фаворит. Въпросът е само с каква разлика ще спечелят сините, в чиито състав се откроява националът Евгени Хаджирусев. Това обаче не пречи емоцията от този сблъсък да е висока и закачката между привържениците да съществува в пълна степен.

„Тема спорт“

Ощр от категория Баскетбол